Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü

Hasta ve  Yaşlı Hizmetleri Bölümü

2015-2016 eğitim öğretim yılında  açılan hasta ve  yaşlı hizmetleri bölümümüz  Gülnar  ilçemizdeki ilk ve tek sağlık bölümü olarak  kayıtlara  geçmiştir .Bölümümüz zengin malzeme  çeşitliliği ile Akdeniz bölgesindeki en  donanımlı atölyeye  sahiptir. Uygulama atölyemizde  iki adet  bakım maketimiz , bir adet  iskeletimiz,  bir adet  organların incelenebileceği yarım insan  maketimiz  bulunmaktadır. Daha birçok tıbbi araç gereçlerin bulunduğu uygulama atölyemizde    yaşam bulgularımız  hassasiyetle ölçülmekte  ve  uygulaması  öğretilmektedir. Tansiyon  ,şeker, ateş, solunum  gibi vital bulguları bütün öğrencilerimiz  hassasiyetle   ölçebilmektedir. Bölüm içi çalışmalarımızda  bölüme yeni gelen  onuncu sınıf  öğrencileri hasta-sağlıkçı iletişimini görmesi amacıyla  devlet  hastanesini  ziyaret etmektedir. İlkyardım derslerinde anlattığımız  konuların  pekiştirilmesi  için   acil yardım ambulansı  eğitim amacıyla  okulumuzu ziyaret  etmektedir. Yine  eğitim öğretim yılı içerisinde  atölyemizi birçok hemşire  doktor ve  acil tıp teknisyeni  ziyaret  etmektedir. Her  sene  okulumuzun yürüttüğü bir  proje  olan " Eğitim Şenlikleri" kapsamında  öğrencilerimiz öğrendikleri  uygulamaları gelen misafirlerimize   gösterme  fırsatı buluyor. Gülnar'da  da  sağlıkçı yetiştiğini gösteriyoruz.Her  senenin sonunda  ise  genç sağlıkçıların  motivasyonunu arttırmak için  üniversitelere  bölüm  tanıtım  kapsamında  gezi düzenliyoruz. Gülnar'da bütün genç kızların  tercihi Gülnar  Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmalı.Hasta  yaşlı hizmetleri bölümümüz  her sene  giderek rağbet  gören bir bölüm haline  gelmektedir. Benim de  bir  mesleğim olsun diyen gençlerimizi  okulumuza  , ben de  sağlıkçı olmak  istiyorum diyen gençlerimizi de  bölümümüze bekliyoruz. Saygılarımla  ...

Yayın: 16.02.2018 - Güncelleme: 10.11.2022 11:34 - Görüntülenme: 392